MVP Kevin Durant popeljal Golden State do naslova prvaka (VIDEO - vsi vrhunci srečanja)

13. Junij 2017 - 9:07 -- Matej Petek

Golden State Warriorsi so še drugič v treh letih osvojili naslov prvaka NBA lige. Že uvodni srečanji velikega finala sta pokazali, da so s Kevinom Durantom povsem drugačno moštvo kot tisto, ki je v lanskem finalu proti Clevelandu zapravilo vodstvo s 3:1. V letošnjem finalu se je tako moštvo iz Oaklanda z dominantnimi predstavami maščevalo za lanskoletni poraz in pokorilo moštvo najboljšega igralca sveta.

“Sam sem storil vse kar sem lahko. Na parketu sem pustil vse kar sem imel,”

je po tekmi pripovedoval LeBron James, čigar izjave so jasno dale vedeti, da bodo Cavaliersi potrebovali korenite spremembe, če bodo želeli v naslednjih letih osvojiti še kakšen naslov prvaka. Glavni igralci superzvezdniškega Golden Stata, lahko na enakem nivoju igrajo vsaj še 5 ali 6 let in tako ustvarijo dinastijo, ki se bo v zgodovino košarke zapisala z zlatimi črkami. Na obzorju namreč v tem trenutku ni moštva, ki bi se jim lahko dostojno uprlo.

Prihod Kevina Duranta, najbolj koristnega igralca letošnjega finala, je povsem spreobrnil razmerje moči v NBA ligi. Durant je na peti tekmi finala v statistiko vpisal 39 točk (met 14/20, 5/8 za 3), 7 skokov in 5 podaj. V finalni seriji je na tekmo povprečno prispeval 35.2 točki (55.6% met, 47.4% met za 3), 8.4 skoke, 5.4 podaje, 1.6 blokade in 1 ukradeno žogo. Steph Curry je za sinočnjo zmago dodal 34 točk (met 10/20, 2/9 za 3), 6 skokov in 10 podaj. Zopet je zablestel tudi Andre Igoudala, nekdanji MVP finala, ki je tokrat zbral 20 točk (met 9/14) in 3 skoke ter izkušeno vodil odlično klop Warriorsov.

“Gre za izjemno skupino fantom, izjemno mesto, dvorano in izjemne navijače. Srečen sem, da sem lahko postal del tega,”

je ob sprejemu MVP nagrade pripovedoval vzhičeni Durant.

V vrstah Cavaliersov je LeBron James sezono sklenil še z eno izjemno predstavo. Zbral je 41 točk (met 19/30, 2/5 za 3), 13 skokov in 8 podaj ter postal prvi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v finalni seriji imel povprečje trojnega dvojčka. Serijo je namreč sklenil s povprečjem 33.6 točk (56.4% met, 38.7% met za 3), 12 skokov in 10 podaj. Poleg Jamesa je zelo dobro srečanje odigral še JR Smith, ki je dosegel 25 točk (met 9/11, 7/8 za 3), 3 skoke in 2 blokadi, Kyrie Irving pa je dodal 26 točk (met 9/22, 1/2 za 3) in 6 podaj.

Cleveland je sicer srečanje dobro začel ter prvo četrtino dobil z izidom 37:33, toda v 2. četrtini je Golden State pokazal zobe ter naredil delni izid 27:4 in na odmor odšel z 11 točkami prednosti (71:60). Tudi na tem srečanju smo bili priča hitri igri obeh moštev, ki sta bila blizu 100 točkam že pred začetkom zadnje četrtine. V zaključku so Warriorsi pod taktirko Duranta, ki je v zadnji četrtini dodal še 11 točk, srečanje zanesljivo pripeljali do pričakovanega konca in naslova prvaka, ki so ga stavnice začele napovedovati takoj, ko je Durant zapustil Oklahomo in se odločil, da bo prstan poiskal v Kaliforniji. Prav mogoče je, da smo sinoči videli šele prvo poglavje nove dinastije, ki bo ligi NBA vladala še dolga leta? Jih lahko kdo sploh zaustavi?

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.