Kevin Durant (nonšalantno) zabil žebelj v krsto letošnjega finala? (VIDEO)

8. Junij 2017 - 8:49 -- Matej Petek

Vsaj tako se dozdeva po hladnokrvni trojki Duranta, s katero je 45 sekund pred koncem sinočnjega srečanja, popeljal svoje Warriorse v vodstvo, ki ga nato niso več izpustili iz rok do konca izenačenega srečanja (GSW - CLE 118:113). Cavaliersi so v domači dvorani 3 minute pred koncem tekme še vodili za 6 točk, toda odgovornost je prevzel najbolj kritizirani igralec letošnje sezone Kevin Durant, ki je samo v zadnji četrtini prispeval 14 točk in tako še utrdil položaj glavnega kandidata za osvojitev naziva najbolj koristnega igralca velikega finala lige NBA.

Hladnokrvna trojka Duranta

 

Durant je srečanje sklenil z 31 točkami (met 10/18, 4/7 za 3), 8 skoki in 4 podajami. Izvrstno je sodeloval s Stephom Curryjem in Klayem Thompsonom, ki sta skupaj zadela 11 trojk in prispevala 56 točk. Thompson, ki je v finalu začel igrati precej bolje, je v statististiko vpisal 30 točk (met 11/18, 6/11 za 3), 6 skokov in 2 podaji, Curry pa je za zmago svojega moštva dodal 26 točk (met 8/19, 5/9 za 3), 13 skokov in 6 podaj. Pomembno vlogo je tokrat odigral tudi Andre Igoudala, najbolj koristen igralec finala izpred 2 let, ki je v zaključku srečanja izpeljal nekaj prelomnih akcij, vključno z žogo, ki jo je 12 sekund pred koncem srečanja ukradel Jamesu in s tem preprečil morebitno trojko.

V vrstah Cavaliersov je še enkrat več blestel LeBron James. Kot najboljši posameznik sinočnjega srečanja je zbral 39 točk (met 15/27, 4/9 za 3), 11 skokov in 9 podaj. Podobno kot Thompson v vrstah gostov, se je v vrstah branilcev naslova tokrat prebudil tudi Kyrie Irving, ki je dosegel je 38 točk (met 16/29, 0/7 za 3), 6 skokov in 3 podaje. Toda tokrat so manjkale točke Kevina Lova, ki je iz igre zadel le enega od devetih metov ter zbral 9 točk. Temu je sicer dodal 13 skokov in 6 ukradenih žog, toda Cavaliersi, ki so zadeli le 12 od 44 poskusov za 3 točke, so potrebovali tudi njegove trojke. Nekaj teh je sinoči sicer prispeval J.R. Smith, ki je zadel 5 od 10 trojk in srečanje sklenil s 16 točkami, toda ob nerazpoloženih soigralcih, na čelu s povsem nevidnim Tristanom Thompsonom, je bilo to na žalost premalo za morebitno prvo zmago v letošnjem finalu.

Golden State je s tretjo zaporedno zmago v letošnjem finalu, postal prvo moštvo ene izmed največjih severnoameriških profesionalnih lig, ki je v končnici zbralo 15 zaporednih zmag brez poraza. Če bodo zmagali še na četrtem srečanju finala in pometli s Cavaliersi, se bodo vpisali v zgodovino kot prvo NBA moštvo, ki je končnico končalo brez poraza. V primerjavi z uvodnima srečanjima v Oaklandu, ki so jih Warriorsi odločili že precej pred zadnjim sodnikovim žvižgom, so se tokrat morali boriti vseh 48 minut, toda zmaga na gostujočem parketu, kjer so lani zapravili vodstvo s 3:1, se zato ni zdela nič manj suverena. Se branilcem naslova na čelu z najboljšim igralce lige obeta “metla”?

Vsi vrhunci srečanja

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.