Finala še ni konec! Cavaliersi z rekordnim polčasom do prve zmage (137:116)

10. Junij 2017 - 9:09 -- Matej Petek

Cavaliersi so tokrat zapustili parket domače dvorane ob navdušenih vzklikih domačih navijačev, ki so po prvi zmagi v letošnji finalni seriji, svoje ljubljence pospremili s skandiranjem “Cavsi v sedmih tekmah”. Po štirih tekmah je tako izid finala enak tistemu v lanski sezoni, ko je Golden State vodil s 3:1. Lani je nato Cavaliersom uspel zgodovinski preobrat, saj nobenemu moštvu ni uspelo naslova osvojiti po tem, ko je v finalni seriji zaostajalo s 3:1. Nobenemu moštvu seveda ni uspelo zmagati tudi po tem, ko je zaostajalo s 3:0. Bodo Cavaliersi zopet spisali zgodovino?

Kljub izjemni predstavi domačih igralcev, ki so v rekordni prvi četrtini dosegli kar 49 točk, se preobrat v letošnjem finalu vendarle še vedno zdi “misija nemogoče”. Toda vsaj za en večer so bili Cavaliersi boljše moštvo na parketu. Številčni strokovnjaki so bili mnenja, da je edina možnost za njihovo zmago ta, da upočasnijo divji ritem igre moštva iz Oaklanda, toda branilci naslova so tudi tokrat vztrajali pri hitri igri, s katero so v prvem polčasu goste skoraj odpihnili s parketa. Ob odhodu na odmor so namreč dosegli že rekordnih 86 točk.

Že takoj na začetku tekme so povedli za 16 točk in prednost, ki je znašala največ 24 točk, držali skozi celotno srečanje. Odlično so metali izza črte za 3 točke ter zadeli 24 od 45 trojk (53.3%). Na svoj račun so prišli ostrostrelci Clevelanda Kevin Love, JR Smith in Kyrie Irving, ki so skupaj prispevali kar 18 trojk. Kevin Love je srečanje končal s 23 točkami (met 7/14, 6/8 za 3), JR Smith s 15 točkami (met 5/10, 5/9 za 3), prebujeni Kyrie Irving pa je srečanje sklenil s 40 točkami (met 15/27, 7/12 za 3), 7 skoki in 4 podajami. Izjemni LeBron James je v statistiko vpisal še en trojni dvojček ter zbral 31 točk (met 11/22, 3/8 za 3), 10 skokov in 11 podaj.

Cavaliersi so z bolj agresivnim Tristanom Thompsonom, ki je ujel 10 žog (4 v napadu) dobili skok ter preko vnovičnih napadov po dobljenem skoku v napadu, dosegli 21 točk. S tem so omejili tudi število napadov Golden Stata, ki prvič v finalni seriji ni imel več metov kot Cleveland.

Domačini so tokrat bolje igrali tudi v obrambi, malce pa so jim sami pomagali tudi nekateri nerazpoloženi igralci gostujočega moštva. Steph Curry je srečanje sklenil s samo 14 točkami in le 4 zadetimi meti iz igre (met 4/12, 2/9 za 3. Temu je dodal še 10 podaj in 5 skokov. Klay Thompson je prav tako kot Curry zadel le 4 mete iz igre ter dosegel 13 točk ( met 4/11, 4/10 za 3). Kevin Durant pa je tudi tokrat presegel mejo 30 točk ter tekmo končal s 35 točkami (met 9/22, 2/9 za 3), 4 skoki in 4 podajami. Draymond Green je prispeval 16 točk (met 6/16, 1/6 za 3), 14 skokov in 3 podaje.

Serija se po živčni tekmi, ki so jo zaznamovale številne tehnične napake igralcev, slabo sojenje ter izključitev Zaze Pachulie, sedaj seli v Oakland, kjer jo bodo domačini skušali končati in se tako maščevati za lanskoletni poraz. Na drugi strani pa Cavaliersi sedaj verjetno še vedno upajo na zgodovinski preobrat, kar je potrdil tudi Tristan Thompson:

“Uspelo nam je že lani, zakaj nam ne bi tudi letos?”

Ali gre le za pobožne želje?

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.