Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Kenneth Gangnes ponovno poškodovan!

Kenneth Gangnes ponovno poškodovan!

Norveški smučarski skakalec, Kenneth Gangnes, se je med treningom poškodoval. Ponovno se mu je pripetila poškodba kolenskih vezi. Spomnimo, da je zaradi iste poškodbe moral opustiti večino sezone 2016/2017, zaradi dolge rehabilitacije. 

"Kenneth worked so hard to come back again after his last injury and his physical shape was better than ever. The fact that something like this happens now shows how brutal high-performance sports can be", said Lars Haugvad, medical coordinator of the Norwegian national team.

Head coach Alexander Stoeckl was also shocked by the injury of one of his top athletes: "This is an incredibly sad news. Kenneth worked very hard on his comeback last winter and in summer. It all looked very promising. The rehabilitation was carried out very professionally. He was patient and everything went according to plan."
(VIR: fis-ski.com)

Zdravstveni koordinator  Lars Haugvad je povedal, da je Kenneth Gangnes trdo delal da se je lahko vrnil po prejšnji poškodbi in da je bil končno v dobri formi. Da pa je ta poškodba samo dokaz, kako zna biti svet športa krut. 
Obupan je pa tudi trener ekipe, Alexander Stoeckl, saj je izgubil enega najboljših tekmovalcev. Da je vse potekalo po planu in je delovalo odlično. 

V letošnjem poletnem tekmovanju je enkrat dosegel uvrstitev na stopničke - drugo mesto - in tri druge med 10 najboljših. Je bil pa v skupnem seštevku svetovnega pokala 2015/2016 tretji, kar ga uvršča med najboljše smučarske skakalce tega sveta. 

Je pa že po zadnji poškodbi imel pomisleke o vrnitvi v smučarske skoke, ker je bila to zanj huda preizkušnja. Ali to pomeni, da bo pred sezono 2018/2019 najavil športno upokojitev? 

* * *

Smo pa pred več kot tednom dni poročali, o poškodbi Michaela Hayboecka. Avstrijec je sedaj potrdil, da se vrača na skakalnico. Udeležil se bo otvoritve letošnje sezone v Wisli (Poljska). 

"I had a certain respect when I went up the hill again and I'm very happy, that I could make three jumps. Right from the start, it was my goal to participate in Wisla. The mobility is still limited, but there's still some time left", Michael Hayboeck is quoted on oesv.at.
(VIR: fis-ski.com)

Hayboeck je povedal, da je vesel, da je lahko opravil 3 skoke. Sicer je že od začetka načrtoval, da otvoritve ne bi izpustil, ima pa še vedno nekaj časa, da okreva. 

* * *