Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Kaj nam lahko prinese zaključek nogometne tržnice?

Kaj nam lahko prinese zaključek nogometne tržnice?

Tako kot ponavadi bo tudi letos nogometna tržnica zelo zanimiva. Predvsem na Otoku so klubi vedno bolj aktivni in pričakuje se lahko nekaj velikih prestopov, hkrati pa ne miruje niti Barcelona, ki še vedno išče način kako zapraviti denar, ki so ga prejeli od Neymarja.

Vendar, če za začetek pogledamo v Anglijo kjer bo brez dvoma glavna saga dneva morebitni prestop Alexisa Sancheza v Manchester City. Modri iz Manchestra so včeraj poslali prvo ponudbo za Čilenca v višini 50M funtov, ki pa je bila gladko zavrnjena. Po poročanju zanesljivih medijev naj bi bil City še vedno močno zainteresiran za prestop Sancheza, ki naj bi bil močno naklonjen odhodu od Topničarjev, ki so katastrofalno začeli sezono in delujejo povsem nekonkurenčno za napad na naslov prvaka.

Skorajda pa je že potrjen odhod Oxlada-Chamberlaina, ki bo Arsenal zamenjal za Liverpool in je uradna potrditev le še vprašanje časa. Omenimo lahko še dodaten udarec za Arsenal saj je Ox zavrnil podaljšanje pogodbe z njimi v višini 180.000 funtov na teden, medtem ko je pri Liverpoolu podpisal pogodbo, ki mu bo prinesla "zgolj" 120.000 funtov tedenske plače. Ostanimo še malo pri Redsih, ki naj bi danes tekom dneva poizkusili v svoje vrste pripeljati tudi osrednjega branilca iz vrst Southamptona, Van Dijka, medtem pa ne poneha govorica, da so v resnih pogovorih za prestop Lemarja iz Monaca.

Chelsea bo poizkusil pripeljati dodatne igralce v klub, ki bodo poskrbeli za dodatno konkurenčnost v ekipi ter tako trenerju Conteju dali dodatne možnosti v rotacijah. Eno izmed možnih imen naj bi bil Barkley iz Evertona, nasplošno pa naj bi imel Chelsea precejšen seznam možnih okrepitev.

Poglejmo nekoliko še v Barcelono, kjer se vodstvo kluba na vse pretege trudi pripeljati marketabilno okrepitev ob zaključku prestopnega roka. Po poročanju italijanskih medijev naj bi včeraj poslali ponudbo za Dybalo, ki pa jo je Juventus gladko zavrnil. Še vedno upajo na prestop Coutinha, vendar naj bi bili Liverpoolčani še vedno neomajni, da Brazilec ne bo odšel nikamor.

Seveda smo le popraskali vrh prestopnega dogajanja na zadnji dan prestopnega roka in zanimivo bo videti kako se bodo zadeve razvijale tekom dneva. Za aktualne prestopa pa nas spremljajte na facebooku Nogometni prestopi.