Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Kaj je novega v svetu smučarskih skokov?

Kaj je novega v svetu smučarskih skokov?

Odkar smo nazadnje poročali, se je zgodilo marsikaj (pretekle novice lahko preberete na http://arhiv.sportinfo.si/zima).

Čeh Jakub Janda je včeraj sporočil, da se namerava upokojiti. (Svojo upokojitev bo javno oznanil na otvoritvi smučarskih skokov v Wisli, od 17-19 novembra.) 39-letnik je namreč zamenjal kariero smučarskega skakalca za politika. Že 20.11. se bo udeležil svoje prve seje v češkem parlamentu. 
Janda zadnjih nekaj let ni bil pretirano uspešen, zadnji odmeven rezultat je dosegel leta 2006 v Lahtiju, ko je osvojil drugo mesto. Sicer ima v svetovnem pokalu samo 6 zmag (20 uvrstitev na stopničke) in 2 medalji iz svetovnega prvenstva. 

Jakub Janda(VIR: fis-ski.com)

Gregor Schlierenzauer bo moral izpustiti začetne tekme nove sezone zaradi poškodbe kolena. Avtrijec se je poškodoval na treningu, slikanje pa je pokazalo poškodbo ligamentov.
Njegov zdravnik je povedal, da je slikanje pokazalo krvavitev mišice na stegnu, ker pa je njegovo koleno vseeno dovolj stabilno, ne bo večjih težav. Zato bo potreboval samo opornico in terapije. 

 "Of course it's a shame that something like http://www.viagrabelgiquefr.com/ this happens right before the start of the season, but I'll be able to handle it and continue to go my own way. I will not stress myself with a return to the World Cup. You have to accept the setbacks and continue to move forward. Like already in spring I will make good use of this time and I'm already looking forward to jumping again soon."
(VIR: fis-ski.com)

Schlierenzauer je povedal, da mu je žal da se mu je pripetila poškodba tik pred začetkom sezone, ampak da se ne bo obremenjeval z svetovnim pokalom. Zato bo sledil svojemu telesu in okreval.

Gregor Schlierenzauer (VIR: fis-ski.com)

Poškodoval se je tudi njegov rojak, Michael Hayboeck. Hayboeck si je pa poškodoval levi gleženj na treningu in še ni znano, koliko časa bo trajalo njegovo okrevanje. Je pa rehabilitacija že v poteku.

Kar se pa naši orlov tiče, pa je še vse odprto. V poletnem tekmovanju niso bili pretirano uspešni, zaradi česar se že porajajo dvomi, ali je naša ekipa sploh pripravljena na novo sezono. Goran Janus zagotavlja, da še to ne pomeni nič - mesto v reprezentanci si morajo pridobiti še vsi in v glavnem bodo odločali skoki v Kranju. Predvsem je veliko novincev.
Anže LanišekJurij Tepeš in Anže Semenič so preizkušali nove smuči, v letošnji sezoni pa bosta Robert Kranjec in Peter Prevc uporabljala smuči znamke Fischer. Zaenkrat so najbolj odmevna imena Anže Lanišek, ki je poleti imel vsaj 2 zmagi in pa Tilen Bartol ter Timi Zajc, ki skačeta na podobni ravni kot "stara garda". 


Vsekakor vas bomo še obveščali, ko bo kaj novega :)