Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Iz arhiva: Je to res labodji spev Pata Rileya?

Pat Riley je z dolgoročnimi pogodbami sestavil zadnje moštvo v karieri. Je ta Miami Heat njegov labodji spev?

V tokratni epizodi Sportinfo podkasta bomo podrobno spregovorili o prestopnem roku Miamija ter se vprašali s kakšnimi cilji v novo sezono vstopa moštvo Gorana Dragića. Legendarni Pat Riley, ki je prstane osvajal kot igralec, trener in predsednik moštva, je namreč že pred časom izrazil namero, da v naslednjih nekaj letih zapusti stolček, na katerem sedi že več kot 2 desetletji.

Riley, ki je dolgoročne pogodbe vedno hranil le za najbolj renomirana imena, pa je sedaj sestavil moštvo ter visoke pogodbe namenil igralcem, s katerimi Miami še vedno ne bo blizu novemu naslovu prvaka. Riley je namreč do zadnjega centa zapravil celoten proračun ter sestavil moštvo, v katerem se kot kaže ključni igralci ne bodo menjali vsaj še 3 leta. Toda kakšen je domet teh igralcev?

Kakšni so torej cilji enega izmed najbolj uspešnih moštev tega tisočletja v prihajajoči sezoni in dlje? Se je Riley le sprijaznil z usodo in se zato odločil, da bo v dani situaciji sestavil konkurenčno moštvo, ki bo igralo v končnici in se v najboljšem primeru morda lahko borilo le za finale vzhodne konference? Ali Miami sodi med 4 najboljša moštva oslabljene vzhodne konference? Kdo se bo poleg Clevelanda in Bostona sploh še lahko bori za konferenčno finale na vzhodu?

Dejstvo je, da Riley nikakor ne bo zmogel sestavito moštvo, ki bi se lahko uprlo LeBronovim Cavaliersom ali pošasti iz Oaklanda? Ali je zato sestavil moštvo, ki bo igralo gledljivo košarko in v najboljšem primeru morda včasih presenetilo kakšnega favorita? Je to dovolj za zahtevno občinstvo v Miamiju, vajeno borbe za naslov prvaka? Je to dovolj za Rileya? Vse to in še več v tokratni epizodi našega podkasta.

Prijazno vabljeni k poslušanju.