Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Kobayashi do prve zmage v svoji karieri!

Kobayashi do prve zmage v svoji karieri!

Za nami je še prva posamična tekma v sezoni 2017/2018. Zmagovalec je Junshiro KOBAYASHI. 

Prva serija je bila v prid Richardu FREITAGU (NEM). Z daljavo 126ih metrov, je imel 1,3 točke prednosti pred drugouvrščenima Stefanom KRAFTOM (AVT) in Junshirom KOBAYASHEM (JAP). Kraft je skočil 126,5 metrov, Kobayashi pa 124.
3. po vrsti bi moral skakat Timi ZAJC, pa je bil žal pred skokom diskvalificiran zaradi neprimernega dresa - prevelik. Tilen BARTOL je skočil 119,5 cialis sans ordonnance metrov in se uvrstil na 19. mesto, Peter PREVC je bil na 24. (116 metrov). V prvi seriji sta skakala še Robert KRANJEC (107 metrov, 46. mesto) in Anže SEMENIČ (103,5 metrov, 48. mesto), ki se pa žal nista uvrstila v finalnooo serijo. 
Kot smo pisali v včerajšnjem članku, se je poškodoval Denis KORNILOW (RUS). Sicer ni imel hujših poškodb, je pa imel danes plavo oko zaradi udarca očal ob tla, kar je verjetno oviralo pri vidljivosti. Ker je izpustil današnjo tekmo, je tako dobil priložnost za nastop naš Robert Kranjec. 

V finalni seriji je največ pridobil Kamil STOCH (POL), ki je skočil 129,5 metrov. Uspel je pridobiti 6. mest iz prve serije. 258,2 točke je bilo dovolj, da se je zavihtel na drugo mesto. Junshiro KOBAYASHI (JAP) je ponovil svoj skok (126,5 metrov) in zmagal z prednostjo 2,3 točke. To je bila za Japonca prva zmaga v svetovnem pokalu. Žal pa veter ni šel v prid Kraftu in Freitagu. Stefan KRAFT (AVT) je v drugi seriji skočil 124,5 metrov in zasedel tretje mesto (257,7 točk). Richard FREITAG (NEM) pa žal ni uspel zdržati pritiska in je skočil zgolj 120 metrov (253,1 točk), kar je bilo dovolj za uvrstitev na 4. mesto. 
Naš najboljši Slovenec je bil tudi danes Peter PREVC. V podobnih vetrovnih razmerah je uspel skočiti 122 metrov (231,9 točk), a zaradi slabšega skoka iz prve serije je bilo dovolj za 20. mesto. Kljub temu je pridobil 4. mesta. Tilen BARTOL je tudi uspel nekaj dodati - 123 metrov - a je zaradi dobrega vetra izgubil 1. mesto. Na koncu je bil tik za Petrom, na 21. mestu (231,6 metrov). 

Skok Petra Prevca v drugi seriji:Je pa treba dodati, da tudi danes ni šlo brez poškodb. Danes je pa imel večje težave po doskoku Daiki ITO (JAP). Glede na to da pravega snega še marsikje ni, si organizatorji pomagajo z umetnim. Ta pa je po naravi bolj trd in manj prijazen. V Wisli so doskočišče dokončno pripravili šele en dan pred kvalifikacijami, kar je povzročilo veliko nevšečnosti. Veliko skakalcev se je na koncu lovilo, nekaj jih je padlo - hvala bogu, brez hujših poškodb.  Upamo, da se bo to dogajalo čim manjkrat. 


Z včerajšnjo in današnjo tekmo smo tako dobili prve vodilne v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tudi letos bomo redno spremljali stanje točk in vas obveščali. 
Skakalci se sedaj "selijo" na Finsko, kjer jih v Ruki čakajo kvalifikacije (petek), ekipna tekma (sobota) in posamična tekma (nedelja). Začetek kvalifikacij ob 18:00 uri.