NHL: Po neuspešni sezoni Los Angeles Kingsi odslovili Deana Lombardija in Darryla Sutterja

11. April 2017 - 23:49 -- Imre

Los Angeles Kingsi so, po najslabši sezoni od osvojitve prvega Stanleyevega pokala v sezoni 2011/12, ostali brez svojega dolgoletnega predsednika in GMa Deana Lombardija ter trenerja Darryla Sutterja. Novico so danes Los Angeles Kingsi uradno potrdili s predstavitvijo novega predsednika kluba Luca Robitailla in novega podpredsednika ter hkrati tudi GMa Roba Blaka. Imenovanji Robitailla in Blaka je opravil predsednik in izvršni direktor AEG-ja matične družbe LA Kingsov.

 

Slika

Po zadnji slabi sezoni, ko so Kingsi še pred samim zaključkom ostali brez možnosti za končnico in so bili hkrati ena najmanj učinkovitih ekip v ligi, je bilo pričakovati spremembe. Vendar zagotovo je malce presenetljivo, da so potegnili po tako drastičnih spremembah v samem vrhu organizacije. Dean Lombardi je prevzel mesto predsednika in generalnega direktorja LA Kingsov 21. aprila 2006 in v 11. letih, kar je najdaljši staž med generalnimi direktorji, zabeležil 425 zmag, 339 porazov in 104 poraze po podaljšku ali kazenskih strelih. V prvi šampionski sezoni (2011/12) je Lombardi zadel s podpisom Jeffa Carterja in Mariana Gaborika, vendar pa je v zadnji sezoni plačal davek nekaterih slabih odločitev in nerealiziranih prestopov. Tako se je za Andreja Sekero, ki je odigral zgolj 16 tekem, odrekel izboru v prvem krogu nabora. Za enoletno epizodo Milana Lučiča pri Kingsih se je Lombardi odrekel vratarju Martinu Jonesu, ki je bil med junaki lanskoletne zmage San Joseja v prvem krogu končnice, branilcu Colinu Millerju in še izboru v prvem krogu nabora. Lučiča nato ob težavah s previsokimi pogodbami (npr. 7. letna pogodba Mariana Gaborika) Lombardi ni uspel zadržati, niti ni uspel pripeljati pravih zamenjav. Navkljub vsemu, pa Lombardi ni kriv za to kar je storil drugi branilec LA Kingsov Slava Vojnov, ki je predčasno zapustil klub.

 

Slika

Drugi tvorec šampionske zasedbe in dveh Stanleyevih pokalov trener Darryl Sutter, ki je vodenje Kingsov prevzel med sezono 2011/12, je v šestih sezonah zabeležil 225 zmag, 147 porazov in 53 porazov po podaljšku ali kazenskih strelih na 425 tekmah v rednem delu sezone. V končnici ima Sutter s Kingsi 42 zmag in 27 porazov. Navkljub izjemnim dosežkom je bilo jasno, da je sprememba trenerja zgolj vprašanje časa, saj Sutter ni več uspel zadovoljiti visokih pričakovanj. Več kot očitno, navkljub preteklim uspehom in težavam s poškodbami, Kingsi niso izpolnili pred sezono zadanih ciljev. Potrebnega preskoka v igri ni prinesla niti zamenjava kapetana pred sezono 2016/17. Bodo tokrat spremembe prinesle želeni učinek? Bo novi trener, ki še ni znan, ob novem predsedniku Lucu Robitaillu in podpredsedniku ter generalnem direktorju Robu Blaku uspel Kingse vrniti v boj za Stanleyev pokal?

 

Slika

Nova obraza v štabu Kingsov, predsednik Luc Robitaille ter podpredsednik in GM Rob Blake imata oba po 14 odigranih sezon v dresu LA Kingsov in sta dolgoletna člana organizacije. Robitaille je do sedaj 10 let uspešno deloval kot predsednik poslovnih operacij Kingsov. Pod njegovim delovanjem so Kingsi sezoni končali 213 zaporednimi razprodanimi tekmami rednem delus sezone ter skupno 246 zaporedno razprodanimi tekmami. Leta 2015 so bili Kingsi imenovani za športno ekipo leta po izboru Sports Business Journala na podelitvi Športno poslovnih nagrad.

 

Slika

Rob Blake pa je od leta 2013 opravljal naloge pomočnika generalnega direktorja, bil pa je tudi GM podružne ekipe Kingsov (Ontario Reign) v AHLu ter GM reprezentance Kanade za SP 2014.  

Na predstavitveni konferenci je novi GM Rob Blake ob vprašanju enega od prisotnih novinarjev potrdil, da misli graditi okoli treh stebrov ekipe: branilca Drewa Doughtya, kapetana Anžeta Kopitarja ter vratarja Jonathana Quicka. Kaj več bo znano v prihodnjih tednih. Prav tako je Blake direktno priznal, da so Kingsi v napadu neučinkoviti:"We can't score!" ("Ne moremo zadeti!").

 

Nadaljne dogodke pri LA Kingsih bomo pozorno spremljali. 

       

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.