NHL: Los Angeles Kingsi so v nedeljo ustoličili novega glavnega trenerja

28. April 2017 - 17:37 -- Imre

Potem, ko so Kingsi kmalu po hitrem koncu sezone odpustili glavnega trenerja Darryla Sutterja, so ob koncu prejšnjega tedna imenovali novega. Novi, že 27. po vrsti, trener Los Angeles Kingsov, ki jim na ledu poveljuje kapetan Anže Kopitar, je 50 letni John Stevens.
 

 

Stevens je svojo trenersko kariero začel v Philadelphia Flyersih konec novembra 2006. V naslednji sezoni je dosegel neslavni rekord največjega točkovnega padca od prejšnje sezone. Flyersi so sezono 2006/07 končali z vsega 56 točkami, po kar 101 točki iz prejšnje sezone. Že v sezoni 2007/08 je Stevens poskrbel za senzacionalno uvrstitev Flyersov v končnico, kjer so izpadli šele v konferenčnem finalu proti Pittsburgh Penguinsom. Po izboru The Hockey News je bil Stevens za ta dosežek nagrajen z nazivom trener leta (Coach of the year Award).

Pri Kingsih je Stevens najprej bil pomočnik prejšnjega glavnega trenerja Terrya Murraya. Potem, ko je bil Murray v sezoni 2011/12 odpuščen, je Stevens 4 tekme vodil Kingse, do imenovanja Darryla Sutterja za glavnega trenerja. Stevens je nato ostal pomočnik Darryla Sutterja do 18. junija 2014, ko je bil imenovan za sodelavca glavnega trenerja (associate head coach).

S 23. aprilom 2017 pa je Stevens postal novi glavni trener Los Angeles Kingsov.  

 

Cover photo source: LAKings twitter

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.