NHL: Kingsi z domačim porazom proti Arizoni dokončno ostali brez končnice

3. April 2017 - 16:40 -- Imre

Ponoči smo dobili še zadnjega udeleženca končnice lige NHL na Zahodu. Potem, ko je St. Louis v matineji odpravil Nashville s 4:1, so Kingsi še ohranili upanje na končnico. Najprej bi Kingsi morali doma ugnati Arizono, a jim to ni uspelo. Arizona ja namreč v Staples Centru slavila zmago z 2:1.

Še enkrat več je odpovedal napad domačih, ki je iz 35 strelov zmogel doseči le en zadetek. Neprijetno presenečenje za domače navijače je v zadnji minuti prve tretjine ob igri z igralcem več napovedal Aleksander Burmistrov (1:0). V 24. minuti je Anthony Duclair vodstvo gostov povišal na 2:0. Kingsi pa so uspeli ujeti priključek šele v zadnji tretjini, ko je po podajah Anžeta Kopitarja in Paula Ladueja zadetek za 1:2 ob igri z igralcem več dosegel Alec Martinez.

Gosti so slavili kljub temu, da so sprožili zgolj 15 strelov, saj je bil razpoložen njihov vratar Mike Smith, ki je zbral 34 obramb (97% uspešnost).

Kapetan Kingsov Anže Kopitar je odigral skoraj 23 minuti in ob eni podaji še štirikrat neuspešno streljal na gol ter dobil 62% bulijev.

Los Angeles Kingsi tako jubilejno 50. sezono ustanovitve franžise končujejo že po rednem delu. Anže Kopitar v prvi sezoni kot kapetan ekipe ni uspel prinesti osvežitve in preobrata. Bo ta neuspeh prinesel konkretnejše spremembe znotraj same ekipe?

Je pa neuvrstitev Kingsov v končnico dobra novica za navijače slovenske reprezentance, saj bo Anže lahko pomagal soigralcem v boju za obstanek v Elitni diviziji.

 

Rezultata:
Nedelja 2. 4.
22:00
St. Louis Blues
- Nashville Predators 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Strelci: V: Tarasenko 6', A. Steen 21', D. Perron 27', J. Edmundson 49'; R. Johansen 12'(PP)

Ponedeljek 3. 4.
04:30

Los Angeles Kings - Arizona Coyotes 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Strelci: A. Martinez 45'(PP)(podajalec A. Kopitar); A. Burmistrov 20'(PP), A. Duclair 24'

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.