NHL: Kingsi po porazu v Edmontonu skoraj brez možnosti za končnico

29. Marec 2017 - 14:19 -- Imre

Sinoči so bili v NHL ligi znova aktivni tudi hokejisti Los Angeles Kingsov. Tokrat so gostovali pri Edmonton Oilersih. V obupanem boju za končnico so hokejisti Los Angeles Kingsov nujno potrebovali zmago. Slednje niso dočakali, temveč v slogu celotne sezone še enkrat več izgubili. Domači Oilersi so bili na domačem ledu uspešnejši z 2:1.

Že v začetku srečanja sta si v lase skočila Eric Gryba (Edmonton) in Kyle Clifford (Los Angeles). Po nekaj rokoborskih prijemih je Clifford položil Grybo na led. Oba sta si seveda prislužila po 5 minut kazni zaradi pretepa. 

Edmonton je povedel v 15. minuti srečanja z zadetkom Connorja McDavida (1:0). Kingsi, ki so v tem delu srečanja sprožili več strelov (11-7), so v 18. minuti izid izenačili po zadetku veterana Jaroma Iginle (1:1). Za novo vodstvo domačih je že v 8. minuti druge tretjine poskrbel Eric Gryba (2:1). To je bil tudi končni izid srečanja. Gostom iz Los Angelesa namreč kljub večjemu številu strelov (35-29) ni več uspelo zatresti mreže izjemno razpoloženega domačega vratarja Camerona Talbota (34 obramb, 97% uspešnost).

Gostom ni pomagal niti razpoloženi vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 27 strelov (93% uspešnost). Prav tako ni bil razpoložen kapetan Kingsov Anže Kopitar, ki je v 18 minutah igre sprožil zgolj en strel v okvir vrat in bil le 42% uspešen pri bulijih. Njegov indeks je bil -1.

Z zmago so si Oilersi prvič po letu 2006 zagotovili nastop v končnici.

Sezona težav in poškodb se za Los Angeles Kingse, kot kaže končuje že po rednem delu sezone, saj 7 tekem pred koncem zaostajajo za St. Louisom, ki drži zadnje 8. mesto v končnici, za velikih 11 točk. Krstna sezona Anžeta Kopitarja v vlogi kapetana ekipe se tako ni izšla po načrtih in pričakovanjih vodstva kluba, ki se je po koncu lanske sezone odločilo za menjavo na mestu kapetana.

Kingsi se, kot ena najuspešnejših NHL ekip zadnjega desetletja, spopadajo z najhujšo krizo odkar je trener Darryl Suter. Svoje k temu je dodalo tudi ne preveč uspešno kadrovanje in spreminjanje igralskega kadra. Okrepitve so bile bodisi trenutne, bodisi so imele kratkoročni učinek. Najhujši udarec pa je bil zagotovo odhod Milana Lučiča k Edmontonu, po koncu lanske sezone.

Je pa predčasen konec sezone Kingsov zagotovo dobra novica za slovenske hokejske navdušence, saj bo Kopitar tako na voljo selektorju Niku Zupančiču za SP Elitne divizije, ki bo med 5. in 21. majem potekalo v Franciji in Nemčiji. Slovenija bo igrala v Parizu.

 

Rezultat:

29. 3.
03:00
Edmonton Oilers
- Los Angeles Kings 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Strelci: C. McDavid 15', E. Gryba 28'; J. Iginla 18'

 

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.