NHL: Gol in podaja Kopitarja za zmago Kingsov v Calgaryu

30. Marec 2017 - 18:16 -- Imre

Le dan po porazu v Edmontonu so Kingsi z zmago v Calgaryu nadaljevali kanadsko turnejo. Začetek tekme je bil poln napetosti in emocij. Dogajanje je bilo epilog dogodka iz tekme 19. marca, ko je 19. letni novinec Matthew Tkachuk (Calgary) s komolcem v obraz udaril branilca Los Angelesa Drewa Doughtya.

komolec Tkachuka v obraz Doughtya (19. 3. 2015)

 

 

Že pred prvim sodniškim žvižgom so si igralci obeh ekip izmenjali nekaj besed.

 

 

Tkachuk si je že v prvi minuti prislužil dve minuti kazni. Po izteku kazni so domači povedli z zadetkom Doughieja Hamiltona (1:0). Še pred izvedbo bulija na sredini igrišča sta Matthew Tkachuk in Brayden McNabb odvrgla rokavice in se pomerila s pestmi. McNabb je z "aperkatom" hitro položil Tkachuka na led. 

Tkachuk vs McNabb

 

 

Minuto in pol kasneje si je Andy Andreoff (Los Angeles) zaradi prerivanja prislužil 2 minuti + 10 minut disciplinske kazni. Burno prvo tretjino sta z dvobojem zaokrožila Jarome Iginla in Deryk Engeland. Iginla je branil svojega kapetana Anžeta Kopitarja po grdem naletu Engelanda s hrbta na Kopitarja ob ogradi.

Engeland vs Iginla

 

 

Kmalu zatem so gosti le izkoristili večje število strelov (10-6) in izid izenačili (1:1). Zadetek je v 12. minuti dosegel Trevor Lewis po podaji Dereka Forborta. Akcijo je začel Anže Kopitar in tako v svojo statistiko vpisal podajo. Do konca pestre prve tretjine se rezultat ni več spremenil. V nadaljevanju so se Kingsi razigrali in že v uvodu srednje tretjine so kljub igralcu manj zaradi nepravilne menjave (preveč igralcev na ledu) prišli do priložnosti za vodstvo. Trevor Lewis v protinapadu ni uspel ugnati vratarja domačih Briana Elliotta. Lewis je ob tem tudi spregledal vdrsavajočega Anžeta Kopitarja.

V 29. minuti si je predčasno pot v slačilnico prislužil branilec Los Angelesa Andy Andreoff, ki je še drugič na srečanju prejel 2 + 10 minut kazni, ob tem pa še 10 minutno kazen igre. Gosti so nato začeli zadevati in v zadnji minuti druge tretjine je Jarome Iginla zadel za vodstvo Kingsov z 2:1. V 47. minuti je lepo akcijo po podajah Mariana Gaborika in Jaka Muzzina s strelom iz prve zaključil Anže Kopitar za 3:1.

zadetek Anžeta Kopitarja za 3:1

 

 

Za 4:1 in dokončno potrditev zmage gostov iz Los Angelesa je v 53. minuti poskrbel Jeff Carter.

 

 

Kopitar je 20 minut in pol igre sklenil z zadetkom in podajo ter indeksom +3. Imel je 4 strele na gol in bil 63% uspešen pri bulijih.

Z zmago so Kingsi še ohranili minimalno upanje na končnico, a jim zmaga St. Louisa na gostovanju v Arizoni ni šla na roko. Razlika tako ostaja velikih 11 točk.

 

Rezultat:
29. 3.
03:00

Calgary Flames - Los Angeles Kings 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Strelci: D. Hamilton 4'; T. Lewis 13', J. Iginla 40', A. Kopitar 47', J. Carter 53'

Kategorija: 
Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.