NHL: Novo vodstvo Kingsov Anžeta Kopitarja ne pusti na SP v Franciji in Nemčiji

12. April 2017 - 23:25 -- Imre

Le dan po predstavitvi novega vodstva Kingsov je Anže Kopitar dobil ukaz s strani novega GMa Blaka, da naj se raje dobro spočije in pripravi na naslednjo sezono, namesto nastopa na SPju Elitne divizije.

Po hitrem koncu sezone za Los Angeles Kingse, je večina slovenskih ljubiteljev hokeja na ledu pričakovalo nastop Anžeta Kopitarja v dresu državne reprezentance. Spremembe, ki so sledile pri Kingsih so tokrat poskrbele za novo razočaranje slovenskih ljubiteljev hokeja. Po pogovoru z novim GM-om Robom Blakom je namreč Anže Kopitar z izjavo, ki jo je objavil na svoji facebook strani (video spodaj) sporočil, da na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bo nastopil.

Kot pravi Anže, njegovo telo po naporni sezoni potrebuje počitek in čas za regeneracijo ter saniranje manjših poškodb. Minula sezona je bila dolga zaradi olimpijskih kvalifikacij in World cup of hokey, kjer je Anže nastopal kot kapetan ekipe Europa. Ob visokih ciljih novega vodstva, ki ima hkrati zahtevno nalogo zgraditi konkurenčno ekipo za prihodnjo sezono, je tako odločitev, da Anžetu priporočajo počitek, razumljiva. 

Po izjavi vodstva lige NHL, da za naslednje OI ne prekinejo tekmovanja, se postavlja vprašanje, kdaj bo Anže še zaigral za reprezentanco, če sploh bo?

Za komentiranje na strani se NI potrebno prijaviti.