Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Grozljiva poškodba Haywarda zasenčila spektakel na uvodu sezone (video)

Najbolj pestremu prestopnemu roku v zgodovini lige NBA je že takoj na začetku nove sezone sledila poslastica med moštvoma, ki sta bila vpletena v najbolj odmevno menjavo poletja. Razposajeni navijači v domači dvorani Cavaliersov so Kyrieju Irvingu glasno žvižgali ob vsakem dotiku žoge, toda že v 6. minuti prve četrtine so obnemeli ob grozljivi poškodbi, ki jo je utrpel novopečeni Celtic Gordon Hayward (video).

Nekdanji zvezdnik Utaha, ki je bil v letošnjem poletju med najbolj zaželjenimi prostimi igralci, je namreč v zraku zaradi nenamernega trka z LeBronom Jamesom izgubil ravnotežje, nerodno padel na nogo ter utrpel težjo poškodbo levega gležnja. Po tekmi je trener Brad Stevens povedal, da gre za izpahnjen gleženj in zlom golenice. Po prvih poročilih naj ne bi šlo za tako težko poškodbo kot se morda zdi na prvi pogled, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave. Le 6 minut nove sezone je bilo torej dovolj, da se je razmerje moči v ligi NBA zopet spremenilo.

Tekma je takoj dobila povsem drugačen značaj, Haywardovi soigralci pa so pod vtisov njegove poškodbe potrebovali nekaj časa, da so se zopet zbrali. Cleveland je to izkoristil in na krilih zimzelenega LeBrona Jamesa, ki še vedno ne kaže nobenih znakov staranja, povedel za 18 točk. James je srečanje končal z 29 točkami (met 12/19, 1/5 za 3), 16 skoki, 9 podajami in 2 blokadama.

Toda Boston se ni predal in z agresivno igro v obrambi v protinapadih uspešno nižal prednost domačinov. Kyrie Irving je proti svojemu nekdanjemu moštvu odigral zelo dobro srečanje in odlično izkoriščal izjemno porozno obrambo najboljšega moštva vzhodne konference. Organizator Bostona je v statisitiko vpisal 22 točk (met 8/17, 4/9 za 3), 4 skoke, 10 podaj in 3 ukradene žoge.

Irving je s trojko v zadnji četrtini Boston popeljal v vodstvo in izenačeno končnico, ki pa jo je na koncu vendarle odločil LeBron James. Ta je v zadnjih 4 minutah srečanja dosegel kar 9 točk in nato še podal Kevinu Lovu za trojko, ki je dokončno prelomila srečanje. Cleveland je vpisal prvo zmago v novi sezoni, Boston pa po dramatičnem poletju kot kaže sedaj čaka še bolj dramatična sezona in negotova prihodnost.