Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Goran Dragić: “Razliko je ustvarila obramba”

Na srečanju med kapetanom in trenerjem zlate slovenske reprezentance, je tokrat parket bolj zadovoljen zapustil Goran Dragić. Njegov Miami je namreč v obrambno naravnanem srečanju na gostovanju ugnal Utah (84:74), kjer Igor Kokoškov opravlja vlogo prvega pomočnika trenerja.

Ob nepopustljivi obrambi igralcev Miamija in Utaha, ki tudi statistično sodita med najboljša obrambna moštva lige, je trpel predvsem napad. Miami je iz igre zadel le 39 odstotkov vseh metov, Utah pa je bil še precej slabši ter zadel le 33.8 odstokov.

Največ zaslug za zmago si lahko lastita ravno Dragić in Waiters, ki sta dobro igrala v napadu in še boljše v obrambi. Miami je namreč v 28 minutah, ki sta jih skupaj na parketu prebila oba branilca, igral najboljšo obrambo v zadnjih 40 letih. Glede na število doseženih točk nasprotnikov v teh 28 minutah, Utah na tekmi ne bi dosegel več kot 40 točk, če bi Miami tako obrambo igral celotno srečanje. Z Dragićem si je namreč moštvo v 32 minutah izenačenega srečanja priigralo kar 23 točk prednosti, z Waitersom pa v približno istem času 24 točk.

Obramba bo torej zopet glavni recept za uspeh Vročice, ki je ravno zaradi boljše igre pod svojim obročem, na zadnjih 4 gostovanjih sedaj zabeležila še tretjo zmago.

Dragić je tekmo končal z 18 točkami (met 7/17, 1/4 za 3), 16 od teh pa je dosegel v drugem polčasu, vključno s 7 zaporednimi točkami v zadnji četrtini, po katerih je Miami končno prevzel vodstvo. Tudi Waiters je precej bolje odigral v drugem polčasu in zablestel na koncu zadnje četrtine, ko je v manj kot 3 minutah dosegel 10 točk in zapečatil usodo Utaha. Srečanje je končal z 21 točkami (met 7/20). Dobro je odigral tudi Hassan Whiteside, ki je dobil dvoboj z Rudyjem Gobertom ter srečanje končal z 8 točkami, 20 skoki in 3 blokadami.