Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Goran Dragić kot ga še niste videli - od Kosez do Miamija! (VIDEO)

“Moja država, moje mesto, soseska in starši so mi dali vse ter me naredili v to, kar sem postal. Zato čutim, da moram nekaj vrniti.”

To so bile besede Gorana Dragića, s katerimi se je začel kratki 22-minutni dokumentarec, ki ga je pred več kot letom dni z njim posnela ameriška televizijska postaja FOX. Takrat je kapetan košarkarske reprezentance v kvalifikacijah ravno začenjal prvo poglavje najbolj uspešne zgodbe v zgodovini slovenskega športa. Ameriška televizijska ekipa ga je obiskala v Ljubljani, kjer Dragić preživlja poletja med sezono, ogledali pa so si tudi stanovanje, v katerem je preživel svoje otroštvo in najstniška leta. V prispevku boste videli osnovno šolo, v kateri je Dragić naredil prve košarkarske korake, kako poleti zgleda njegov kamp namenjen najmlajšim ter zakaj mu igranje za reprezentanco, za katero s ponosom igra že 11 let, pomeni tako veliko.

“Sem samo navaden fant, ki igra košarko, vendar mi ogromno pomeni, da lahko svojo državo predstavljam v ligi NBA. Pomembno je, da ljudje vedo od kod prihajam,”

To rad pove Dragić, ki je zagotovo najboljši promotor naše države na drugi strani Atlantika, o čemer seveda nazorno priča ravno dotični prispevek. Ne spreglejte torej zgodbe o skromnih začetkih fanta iz Kosez, od katerih se je le-ta povzpel do neslutenih višav prvega organizatorja enega izmed najbolj uspešnih NBA moštev zadnjih 15 let.