Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

EuroBasket vodič št. 2: UVODNE PRIPRAVLJALNE TEKME IN PRVI REZI SELEKTORJA

Za nami so prve tri pripravljalne tekme slovenske reprezentance, zaradi katerih lahko sedaj že strnemo prve vtise o začetku priprav.

Kaj nas je najbolj navdušilo in kaj nas lahko skrbi? Ali bo neprepričljiva igra v obrambi šibka točka moštva tudi na prvenstvu? To je le ena izmed tem tokratnega podkasta, v katerem smo podrobno analizirali začetek priprav. Glede na prve reze selektorja lahko izmed preostale petnajsterice že izluščimo dvanajst igralcev, ki bodo skoraj zagotovo potovali na prvenstvo. Skušali bomo obrazložiti selektorjev izbor, za katerega pa Erazem Lorbek žal ne konkurira več. Ta je namreč po zadnji pripravljalni tekmi zapustil priprave. Zakaj? Tudi o tem več v podkastu, v katerem pa se seveda nismo mogli ogniti izjemnim predstavam Luke Dončića, bisera evropske in svetovne košarke, ki slovensko javnost sedaj navdušuje tako, kot je zadnjo sezono navduševal navijače Reala.

Kako se bo izjemno nadarjeni najstnik vklopil v igro reprezentance in kako bo sodeloval z Goranom Dragićem, najboljšim organizatorjem stare celine, ki je kljub zadržani igri, že ne prvi pravi tekmi dokazal svoje nesporno mojstrstvo. Nismo pa se mogli ogniti tudi pogovoru o Vlatku Čančarju, letošnjemu izboru Denverja, ki je poleg Dragića, Dončića in pogojno tudi Anthonyja Randolpha, do sedaj pokazal največ. Sedaj bo zaradi zvina nekaj časa odsoten, zato smo se vprašali tudi, če bodo nosilci naše reprezentance skupaj odigrali dovolj pripravljanih tekem. Bo selektorju uspelo uigrati moštvo do začetka prvenstva?

Vse to in še več boste našli v najnovejši epizodi podkasta, v kateri smo za konec rekli še besedo ali dve o sistemu tekmovanja na prvenstvu ter možnih nasprotnikih v bojih na izpad. Kot vedno bomo veseli vseh vaših komentarjev in kritik.

Prijazno vabljeni k poslušanju