Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

EuroBasket vodič št. 1: SLOVENIJA

Danes začenjamo s serijo podkastov, v katerih bomo podrobno spremljali letošnje prvenstvo stare celine. V prvi epizodi bomo pod drobnogled vzeli slovensko reprezentanco, ki se je prvič zbrala pred nekaj dnevi ter začela s pripravami.

Najprej smo nekaj časa posvetili dvema novincema in enemu povratniku. Podkast smo namreč začeli s presenečenjem na seznamu selektorja Igorja Kokoškova, Erazmom Lorbkom, ki po treh letih izven parketov, na letošnjih pripravah išče še zadnjo možnost za obuditev kariere, ki so jo prezgodaj prekinile poškodbe. Ali bo nekdaj najboljšemu krilnemu centru evropskih parketov uspel senzacionalni povratek?

Nato smo nadaljevali pogovor o dveh novincih, ki navijačem slovenske reprezentance dvigata apetite, Luki Dončiću in Anthonyju Randolphu. Kakšna bo njuna vloga v reprezentanci in kako bo ta vloga vplivala na postavo prve peterke ter dvanajsterice, ki bo potovala na prvenstvo? To je bilo tudi vprašanje kateremu smo posvetili nekaj časa. Skušali smo namreč poiskati imena dvanajstih igralcev, ki bodo s premierno tekmo prvenstva proti Poljakom, na Finskem otvorili jubilejni 40. EuroBasket. Kdo bo torej odpadel s seznama 19 imen?

Slovenija se na letošnji turnir odpravlja z visokimi cilji, nekateri igralci in funkcionarji pa odkrito napovedujejo boj za medaljo. Ali so visokoleteči cilji upravičeni? Tudi na to smo tokrat skušali poiskati odgovor. Nekaj časa smo posvetili tudi našim nasprotnikom v skupini, morebitnim nasprotnikom v tekmah na izpad in favoritom prvenstva, vendar bomo ostale reprezentance precej bolj podrobno obdelali v eni izmed prihodnjih epizod EuroBasket vodiča 2017.

Prijazno vabljeni k poslušanju