Skip to main content

Search Modal

Main Area

Main

Bode Miller se je upokojil.

Bode Miller se je upokojil.

Američan Bode Miller je pred kratkim dopolnil 40 let in s tem je padla odločitev. "Upokojil se bom," je povedal za NBC.

Bode Miller je v svoji smučarski karieri osvojil 6 medalj iz olimpijskih iger (od tega 1 zmaga), 4 zmage v svetovnem prvenstvu in 33 zmag v svetovnem pokalu. Ima pa tudi 2 zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala, iz sezone 2004/2005 in 2007/2008. Začel je kot slalomist, čeprav je na koncu bolj smučal v hitrih disciplinah. Vmes je smučal na vseh smučarskih disciplinah in je eden petih smučarjev, ki ima zmago iz vsake discipline. 
Sam velja za skromnega smučarja, ki je vedno "hodil po robu". Redko je prisluhnil nasvetom trenerjem in če se je le dalo, je naredil po svoje. Prav tako se nikoli ni maral ozirati na medije in pritiske, ampak je sledil samemu sebi.

Bode Miller 2(VIR: alpine.usskiteam.com)

Zadnja 3 leta ga v svetovnem pokalu žal nismo uspeli videti, saj se je leta 2013 poškodoval. Takrat je bil operiran na hrbtu, zaradi česar je izpustil nekaj tekem v sezoni 2013/2014. Od takrat je sicer imel nekaj poskusov, a to ni bilo to. Bile so špekulacije glede upokojitve že v letu 2014, a je le te zavrnil. V istem letu je tudi postal oče, kar je spremenilo njegov pogled na smučanje - to je bil tudi eden izmed glavni razlogov za dejansko upokojitev.